Trein (sprinter) op het NS station van Barendrecht

BARENDRECHT – Op 2 april reed een trein richting Rotterdam op station Barendrecht door terwijl deze eigenlijk had moeten stoppen. Verbaasde reizigers bleven achter op het station en mensen in de doorgereden trein (sprinter) moesten vanaf Lombardijen terugreizen.

Burgemeester van Belzen (veiligheid) heeft na vragen uit de raad (EVB) uitgezocht of er door deze fout mogelijk gevaar is ontstaan op het spoor: “Uit navraag bij de NS bleek dat de trein, door een vergissing van de machnist, niet gestopt is in Barendrecht. Dit soort vergissingen komen heel incidenteel voor. Zowel ProRail als de NS hebben mij verzekerd dat de situatie op het spoor en in de tunnel, vanwege de vergissing van de machinist, niet in gevaar is geweest.

Snelheid

Burgemeester van Belzen geeft aan dat de exacte snelheid van de trein op het moment van doorrijden niet is te achterhalen: “Deze snelheid lag in ieder geval niet hoger dan de snelheid van andere treinen die het station van Barendrecht passeren zonder te stoppen.

Van Belzen: “De NS en Prorail hebben mij verzekerd van het feit dat de vergissing niet heeft geleid tot gevaarlijke omstandigheden en daar vertrouw ik op.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »