Zorggroep de Toekomst bezoekt Trompenburg Tuinen en Arboretum

BARENDRECHT – De fractie van D66 Barendrecht zoekt geregeld contact met de inwoners van Barendrecht en maatschappelijke organisaties om te horen wat leeft in de Barendrechtse samenleving. In dit kader heeft de fractie van D66 Barendrecht contact gehad met Stichting Present.

Samen met Pia van Dalen, coördinator bij stichting Present is een dag vrijwilligerswerk bij Zorggroep de Toekomst georganiseerd. Zorggroep de Toekomst is een ontmoetingscentrum waar mensen met geheugenproblemen, met een psychische aandoening of met een fysieke beperking terecht kunnen voor dagbesteding.

De fractie van D66 is woensdag 13 april naar Trompenburg Tuinen & Arboretum geweest met een groep cliënten. Samen met de medewerkers en vrijwilligers van Zorggroep de Toekomst hebben we daar een mooie wandeling gemaakt. Een wandeling door een tuin die langzaam in bloei komt te staan. Iedereen genoot zichtbaar van de prachtig aangelegde plantentuin en de rustieke sfeer die het met zich mee bracht.

Op het terras genoot iedereen van een kopje koffie of thee, met een stroopwafel of een plak cake, terwijl de lentezon voor warmte zorgde. De fractie van D66 sprak met de cliënten van de dagbesteding over van alles en nog wat, waar vooral uit bleek hoe iedereen de dagbesteding waardeert. Maar ook met de medewerkers en vrijwilligers heeft de fractie uitvoerig gesproken over hoe zij de samenwerking met de gemeente ervaren nu de drie decentralisaties vanuit het Rijk ruim een jaar ingevoerd zijn. Met name de WMO ervaringen en de samenwerking met andere maatschappelijke organisaties werd besproken.

Al deze opgedane kennis neemt de fractie van D66 mee in haar werkzaamheden voor de Raad en naar het college. De dag werd uiteindelijk afgesloten met een heerlijke kop soep op locatie van de Zorggroep de Toekomst. De fractie van D66 heeft een heerlijke dag gehad, met bewondering naar de inzet van iedereen bij de Zorggroep de Toekomst.

Foto: Marianne Tijssen-HummeBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »