Stembureau NS station Barendrecht niet op tijd open door 'onvoorziene omstandigheden'

BARENDRECHT – Het stembureau op de locatie bij het NS station van Barendrecht zou vanochtend (Woensdag 6 april 2016) (als eerste in Barendrecht) om 5:30 open gaan. Wie hier vanochtend (Woensdag 6 april 2016) vroeg wilde gaan stemmen over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne liep echter tegen een dichte deur van de porto cabine aan.

Beveiliging

De gemeente laat op vragen van BarendrechtNU weten dat het stembureau door ‘onvoorziene omstandigheden’ inderdaad niet op tijd open is gegaan.Uit navraag blijkt dat de benodigde spullen voor het stembureau ‘achter slot en grendel’ lagen op het gemeentehuis. De beveiliging was niet op tijd aanwezig in het gemeentehuis om toegang tot deze spullen te verlenen aan de personen van het stemlokaal. De porto cabine bij het NS station van Barendrecht ging een uur later alsnog open (6:30).

Een BarendrechtNU lezer liet vanochtend (Woensdag 6 april 2016) vroeg weten dat hij een kwartier voor een dichte deur heeft gewacht. In die tijd zouden 8 personen hebben willen stemmen, maar dit was toen nog niet mogelijk.

Zie ook: Stemmen in Barendrecht: Referendum over associatieovereenkomst EU-OekraïneBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »