Parkeerdek overkapping NS station Barendrecht

BARENDRECHT – De gemeente gaat een parkeeronderzoek uitvoeren rond het NS station van Barendrecht. Hierover heeft verantwoordelijk wethouder Leon van Noort de gemeenteraad geïnformeerd. Het college heeft als doel om op de overkapping circa 100 extra parkeerplaatsen te realiseren.

Op dinsdag 26 en donderdag 28 januari zal een extern adviesbureau een parkeermotiefonderzoek uitvoeren. Hierbij zullen op verschillende tijdstippen van de dag kentekens van geparkeerde voertuigen worden genoteerd in het onderzoeksgebied. Dit gebied betreft de parkeerplaatsen op de overkapping van de spoortunnel en het gebied tussen de Devel, Gouwe, Marijkesingel, Wilhelminastraat en Stationsweg.

Herkomst parkeerders

Wethouder van Noort: “De genoteerde kentekens geven een maat voor de parkeerdruk in dit gebied. Door op verschillende registratiemomenten deze gegevens met elkaar te vergelijken wordt een grof beeld verschaft in het parkeermotief (wonen, werken, bezoeken).

De gemeente gaat de kentekengegevens vervolgens naast de adresgegevens van het RDW leggen. Op die manier moet er inzicht komen in de herkomst (tot op postcodeniveau) van alle geparkeerde voertuigen. De wethouder geeft aan hierop een analyse toe te passen.

Regio

Niet genoemd in de brief, maar wel relevant voor mogelijke subsidies, is waar de parkeerders vandaan komen. Indien dit uit de regio (buurgemeenten) is kan er mogelijk aanspraak worden gemaakt op subsidie om bijvoorbeeld meer parkeerplaatsen te realiseren. Hierdoor profiteren inwoners uit de betreffende gemeente niet alleen van de (nieuwe) parkeerplaatsen, maar betalen ze er indirect ook aan mee.

Zo heeft de gemeente Rotterdam P&R locaties betaald gemaakt terwijl deze in Barendrecht gratis zijn. Vorig jaar merkte de wethouder al op dat de druk op de Barendrechtse parkeerplaatsen hierdoor toeneemt. De enige uitbreidingsmogelijkheid van zo’n 100 plaatsen werd toentertijd alleen voor mogelijk gezien op het parkeerdek van het NS station.

Parkeeroverlast verminderen

Vanaf maart 2016 zullen de gegevens uit het onderzoek van komende week zijn verwerkt zodat er besluitvorming plaats kan vinden. Er zal een voorstel aan de gemeenteraad worden gedaan over hoe de parkeeroverlast bij het NS station verminderd kan worden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »