Kerstboomverbranding langs de Portlandse Baan

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Gisteravond (Woensdag 6 januari 2016) ontstak de brandweer van Albrandswaard een grote stapel kerstbomen langs de Portlandse Baan in Rhoon. Op de grens van de gemeente Barendrecht met die van Albrandswaard ging de berg bomen rond 20:00 uur in vlammen op.

Enkele honderden omwonenden stonden om half acht al klaar om de vlammenzee te bekijken.

Kerstboomverbranding

Het ontsteken van de bomen liet even op zich wachten omdat de brandweer problemen had met het op gang krijgen van de watervoorziening uit de naastgelegen sloot. “De fik erin, de fik erin” was vervolgens een veelgehoorde kreet in afwachting van de ontsteking.

Vlak nadat de kerstbomen in lichterlaaie stonden begon het te regenen waardoor veel mensen weer snel richting huis vertrokken. De groep kinderen die tot het eind waren gebleven mochten samen met de brandweer de laatste kerstbomen blussen.

Watervoorziening

Brandweer Albrandswaard over de problemen rond de watervoorziening: “Aangezien wij tegenwoordig nog maar mogen beschikken over 1 voertuig en deze voor de incidenten inzetbaar moet blijven, hebben wij twee leen voertuigen besteld. Helaas was 1 van deze wagens in bezit van een gebrekkige pomp. Aangezien wij pas gaan aansteken wanneer wij kunnen blussen, moesten we met kunst en vliegwerk en met spullen van andere wagens zorgen voor een goede aanvoer van bluswater. Dit duurde helaas wat langer.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »