Zwembad

BARENDRECHT/HEERJANSDAM – De Houten Hok Heerjansdam Nachtmarathon zal ook dit jaar weer gezwommen gaan worden in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad in Barendrecht. Het zwembad stelt ook dit jaar het zwembad weer kosteloos ter beschikking aan de organisatie.

Iedereen die wil komen kijken is van harte welkom om de teams aan te komen moedigen de nacht te volbrengen. Doneren op in de nacht zelf is ook mogelijk.

12 uur zwemmarathon

In de nacht van zaterdag 13 op 14 december zal er door meerdere teams 12 uur lang gezwommen worden om zoveel mogelijk geld bijeen te zwemmen voor de actie in het Glazenhuis t.b.v. ‘Serious Request 2014’.

Vorig jaar werd er door alle deelnemende ploegen maar liefst €8.300,- bij elkaar gezwommen voor de actie ‘Clean this shit up’. Een mooie uitdaging dus om dit voor de actie ‘Hands off our girls’ ruimschoots te verbeteren!

Hoe kan meedoen?

De nachtmarathon zal gezwommen worden van zaterdag 13 december 19.00 t/m zondag 14 december 07.00 uur.

Teamsamenstelling

  • Teams van min. 8 en max. 10 personen (zwemmen afwisselend door de nacht)
  • Min. leeftijd deelname 12 jaar (geboortedatum 2002)
  • 1 Ploegleider min. leeftijd 18+
  • Kosten: €150,00 per team
  • Naast het inschrijfgeld kunnen teams zich laten sponsoren, maar de zwemmers kunnen zich ook individueel laten sponsoren voor hun prestatie. Aan het einde wordt hier dan ook een optelsom op gemaakt.

Gedurende de nachtmarathon wordt er voor (live)muziek gezorgd en is het mogelijk om voor een klein bedrag verzoeknummers aan te vragen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om in de horecagelegenheid van het zwembad eten en drinken te kopen. De organisatie is nog bezig met het samenstellen van andere activiteiten voor tijdens de nachtmarathon.

Inschrijven

Inschrijven voor de nachtmarathon kan tot donderdag 11 december 2014 23.59 uur door een ingevuld inschrijfformulier te mailen naar thommynickel [@] gmail.com. Het inschrijfformulier is aan te vragen via info [@] hethoutenhok.nl (of via info [@] barendrechtnu.nl).

De inschrijving wordt pas definitief wanneer het inschrijfgeld van het team (€150,-) voor de deadline is overgemaakt op rekeningnummer: NL31rabo0305436007 t.a.v. Activiteiten Vereniging Heerjansdam o.v.v. Houten Hok Nachtmarathon + teamnaam.

Prijzen

Ondanks het feit dat er voor het goede doel gezwommen gaat worden, zit er ook een wedstrijdcomponent aan de nachtmarathon. Er zijn prijzen te winnen voor:

  • Prijs voor 1e, 2e en 3e plaats voor de meest afgelegde meters.
  • Prijs voor de zwemmer die het meeste geld heeft opgehaald.
  • Prijs voor het team dat het meeste geld heeft opgehaald.
  • Herinnering voor iedere deelnemers.

Over Activiteitenvereniging Heerjansdam

De HHH Nachtmarathon is voluit geschreven de Houten Hok Heerjansdam Nachtmarathon. Een zwemmarathon dat een onderdeel vormt binnen het evenement Houten Hok Heerjansdam 2014. Het Houten Hok Heerjansdam is een evenement dat dit jaar voor de 4e maal wordt georganiseerd door een aantal vrijwilligers van de Activiteitenvereniging Heerjansdam (AVH) en volledig in het teken staat van Serious Request van radiozender 3FM. Waar men bij de radiozender gekozen heeft voor een Glazenhuis, hebben wij dat gedaan voor een Houten Hok oftwel het gebouw van de plaatstelijke ijsclub. De organisatie van het Houten Hok Heerjansdam doet in de periode voor kerst een aantal activiteiten organiseren om zoveel mogelijk geld op te kunnen halen voor Serious Request.

Idee

Binnen AVH zitten een aantal verschillende verenigingen/organisaties waaronder die van de Open water wedstrijd Heerjansdam een (inter-)nationaal zwemevenement binnen de competitie van Koninklijke Nederlandse Zwem Bond. Omdat je na een aantal jaar toch eens wat nieuws wil uitproberen heeft de organisatie van de zwemwedstrijd vorig jaar de optie bekeken om iets met zwemmen te gaan doen. Aangezien het in de winter te koud is om buiten te zwemmen hebben wij als organisatie gekeken wat de mogelijkheden waren in het zwembad. Zodoende leek het ons een goed idee om een nachtmarathon te organiseren als side-event van het gehele Houten Hok Heerjansdam. Vorig jaar hebben we dan ook de eerste editie gezwommen.

Doel

Het doel van het gehele evenement Houten Hok Heerjansdam, is samen met de gemeenschap veel plezier te beleven aan het evenement, maar zeker ook samen zoveel mogelijk geld op te halen voor de mensen die het echt nodig hebben. Het hoeven geen grote bedragen te zijn, want elk steentje is er een en draagt bij aan het grotere geheel. Dit heeft er toe geleid dat er in 2013 alleen met de nachtmarathon ruim €8000,00 bij elkaar gezwommen en in totaal meer dan €21000,00 is opgehaald.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »