BARENDRECHT – Morgenavond (Zaterdag 27 september 2014) wordt om 20.00 uur in het Topsportcentrum Rotterdam de wedstrijd om de Supercup tussen Lintex-Binnenland (Rotterdam/Barendrecht) en Lekdetec.nl (Bemmel) gespeeld. De Supercup is normaal gesproken een wedstrijd tussen de landskampioen en bekerwinnaar. Aangezien Lintex-Binnenland/Rotterdam afgelopen seizoen beide prijzen wist te bemachtigen is de verliezend bekerfinalist van afgelopen, Lekdetec.nl, ook in de strijd om de Supercup de tegenstander.

Finale

Naast de uitermate spannende bekerfinale die beide ploegen uitvochten, ontmoetten de teams elkaar afgelopen seizoen ook in de halve finale van de Final Four waarin Lintex-Binnenland/Rotterdam geen spaan heel liet van Lekdetec.nl. Ook in halve finale van de play-offs troffen beide ploegen elkaar. Het werd toen een uitermate boeiende en spannende serie die uiteindelijk met 3-1 in het voordeel van Lintex-Binnenland/Rotterdam werd beslecht, dat daarna in de finale reeks afrekende met Loon Lions.

Teams

Beide ploegen hebben ten opzichte van afgelopen seizoen enkele veranderingen ondergaan, en de vraag is welke ploeg het snelst is aangepast aan de nieuwe samenstelling. Lintex-Binnenland/Rotterdam zal het in ieder geval zonder Leonie Kooij moeten stellen. De center is gisteren (Donderdag 25 september 2014) geopereerd aan haar knie is zal hoogstwaarschijnlijk de rest van het seizoen niet meer in actie komen.

Daniel den Hoed

De wedstrijd om de Supercup is gekoppeld aan het 100 jarig bestaan van de Daniel den Hoed Kliniek (tegenwoordig Erasmus MC Kanker Instituut) en de strijd tegen kanker. Tijdens de Supercup zal op diverse manier aandacht worden gevraagd voor de actie “ MAAK KANKER KANSLOOS” en wordt toeschouwers gevraagd een financiële bijdrage te doen. De entree tot de wedstrijd om de Supercup is verder dan ook geheel gratis. Donateurs maken tijdens de wedstrijd ook kans op een aantal prijzen die beschikbaar zijn gesteld door Rotterdam Topsport en shopalike.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »