Dodenherdenking op het Doormanplein: 2 minuten stilte bij het verzetsmonument

BARENDRECHT – Op zaterdag 4 mei a.s. vindt de Nationale Herdenking van de gevallenen plaats, tevens gedenken we de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna.

In de avond wordt de herdenking in Barendrecht voorafgegaan door een openbare bijeenkomst in de Dorpskerk. Deze zal aanvangen om 19:00 uur en is vrij toegankelijk. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom.

2 minuten stilte

De herdenking vervolgt op het Doormanplein met medewerking van het Veteranen-comité Barendrecht, de drie Barendrechtse scoutinggroepen, Harmonievereniging Barendrecht en een trompettist van de harmonievereniging.

Om 20:00 uur zal twee minuten stilte in acht worden genomen waarna er kransen en bloemen worden gelegd bij het monument voor de Dorpskerk

Bij de herdenking zijn vertegenwoordigers van de Australische ambassade aanwezig, Wethouders, raadsleden en nabestaanden van hen van wie de naam op de monumenten vermeld staan.

Monumenten

In de ochtend zullen Burgemeester Schneider en leden van de Stichting 4 mei Herdenking Barendrecht een bezoek brengen aan de verschillende Barendrechtse monumenten en de begraafplaats. Op deze plaatsen zullen bloemen worden gelegd. Het tijdschema is bij benadering:

  • 10:00 uur NS Station Barendrecht, gedenkplaquette perron 1
  • 10:20 uur Gedenkplaat Smitshoek aan de Bakkersdijk
  • 10:40 uur Monument bij de voormalige Barendrechtse brug
  • 11:00 uur Begraafplaats Scheldestraat, oorlogsgraven waaronder Jack Dawson Green
  • 11:30 uur Anne Frank boom, hoek Maasstraat

Herdenking in de Dorpskerk

Aan de openbare herdenkingsbijeenkomst (begint om 19:00 uur) zal medewerking worden verleend door Burgemeester Ronald Schneider, de heer Jan van Belzen beschermheer van de Stichting 4 mei, die als spreker optreedt, Ninette Neuteboom, zij zal een gedicht voordragen. Net als een leerling van groep 8 van de Rehobothschool. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de heren Benjamin en Mischa Cok, het kerkorgel wordt bespeeld door mevrouw Thea Verhagen.

Foto (ingezonden): Herdenking bij het monument aan het Doormanplein (2022)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »