Passion-40daagse 'Plein van Hoop' op het Havenhoofd

BARENDRECHT – Evenals vorig jaar komt een replica van het witte kruis van The Passion naar Barendrecht. De replica van het Passionkruis wordt ditmaal op zaterdag 1 april 2023 in Carnisselande opgesteld in aanloop naar de landelijke Passion op Witte Donderdag dat live op televisie wordt uitgezonden. Het thema dit jaar is ‘Uit liefde voor jou’.

Vanaf 13:00 uur tot 17:00 uur is men welkom aan de Van Beuningenhaven bij winkelcentrum Carnisse Veste (marktplein Havenhoofd).

Kaarsje branden en kaartje schrijven

Rond het thema ‘Uit liefde voor jou’ is een laagdrempelig moment van bezinning en ontmoeting rond het bekende, witte kruis mogelijk. Het thema ‘Uit liefde voor jou’ is niet zomaar gekozen: het zijn woorden die laten zien dat je van betekenis wilt zijn. Jezus heeft ons laten zien hoe je dat kunt doen. Hij gaf zijn tijd, zijn aandacht en zelfs zijn leven uit liefde voor mensen. Naast het branden van een kaarsje of het schrijven van een kaartje voor iemand die bemoediging nodig heeft, is er ook ruimte om gedachten te delen, gewoon even stil te worden, stil te staan of in gesprek te gaan met een lekkere kop soep. Het ‘Plein van Hoop’ is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Passionkruis

Om 17:00 uur wordt het Passionkruis verplaatst naar kerkelijk centrum Carnisse Haven (Noordersingel 30) waar een avondvullend programma wordt verzorgd door ‘Music for Christ THE VOCALS’. Een koor met een gevarieerd repertoire waaronder hymns, praise & worship en southern gospel. Het concert – met hetzelfde thema als van The Passion – begint om 20:00 uur, vanaf 19:30 uur zij de deuren geopend. Tickets voor het concert zijn verkrijgbaar via zingenindekerk.nl en kosten € 10,- (kinderen € 3,50).

Artikelfoto: Het Passionkruis lag vorig jaar op het gemeentehuisplein in het centrum van BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »