26 okt: Officiële opening van basisschool en kinderopvang Cadans aan de Olmenwede

BARENDRECHT – Op woensdagmiddag 26 oktober opent wethouder Miranda de Hoop formeel het nieuwe IntegraleKindCentrum (IKC) Cadans in Barendrecht. Iedereen die nieuwsgierig is naar het nieuwe kindcentrum is van harte welkom op dit openingsfeest. Niet alleen het onderwijs en de kinderopvang zijn net wat anders organiseert bij IKC Cadans, maar ook de opening. Het thema is namelijk griezelen.

Er zijn spookachtige activiteiten (zoals een fearbox, spookspeurtocht en knutselen met spoken) speciaal voor kinderen tussen de 2 en 7 jaar, maar alle kinderen zijn met hun ouders en/of verzorgers meer dan welkom. De opening en activiteiten vinden plaats op woensdag 26 oktober van 15.00 tot 17.00 uur aan de Olmenwede 2 in Carnisselande, Barendrecht: “Op 22 augustus zijn onze deuren in Barendrecht en Berkel opengegaan. Dit willen we graag vieren met al onze leerlingen, ouders en iedereen die ons beter wil leren kennen. We hopen veel spookjes, heksjes, tovenaars in de dop en monstertjes te mogen ontmoeten!

Over IKC Cadans

Bij IKC Cadans kennen ze geen onderscheid tussen onderwijs en kinderopvang. Op maandag, dinsdag en donderdag zijn alle kinderen vanaf 3 jaar tot 17:00 uur op het IKC en ouders kunnen hun kinderen ophalen tussen 17:00 – 18.30 uur. “Hierdoor is er meer tijd om onderwijs, sport, zwemles, spel en activiteiten de hele dag af te wisselen en aan te sluiten bij het natuurlijke ritme van kinderen. Uit onderzoek blijkt dat dit niet alleen zorgt voor betere (leer)prestaties, maar vooral dat leren (nog) leuker wordt en blijft,” aldus Marian Feenstra, bestuurder bij  IKC Cadans. Op woensdag en vrijdag duurt het onderwijsprogramma tot 12:30 uur en daarna – indien gewenst – opvang tot 18.30 uur. IKC Cadans is 51 weken per jaar geopend van 7:30 tot 18:30 uur.

Kennis maken

Naast deze opening, zijn er (online) informatieavonden. De eerstvolgende zijn op woensdagavond 2 november 2022 en 11 januari 2023 om 20:00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen aan info [@] cadans.nl. Meer informatie en actuele data over de activiteiten van Cadans zijn te vinden op cadans.nl  onder ‘Activiteiten’. (Ter info: Tijdens publicatie van dit artikel is de website van Cadans niet bereikbaar)

Artikelfoto via: IKC CadansBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »