Weekmarkt blijft voorlopig op het gemeentehuisplein, eenrichtingsverkeer op 't Vlak wordt opgeheven

BARENDRECHT – Vanaf aanstaande vrijdag (3 april) staan weer een aantal marktkramen op het Binnenhof (gemeentehuisplein) en vanaf volgende week woensdag (8 april) op het Havenhoofd.

Het college vindt dat de weekmarkten beperkt door kunnen gaan, maar wel onder strenge voorwaarden. Het gaat om een zeer kleine markt, 6 kramen in het centrum en 4 kramen in Carnisselande. De verkoop is beperkt tot voedingsmiddelen die voorzien in de primaire levensbehoeften. De eerdere sluiting van beide markten was een gevolg van regionale bestuursafspraken vanwege de coronacrisis.

Aanvulling

De nu toegestane (mini-)weekmarkten vormen een aanvulling op het lokale aanbod aan voedingsmiddelen. Er gelden duidelijke hygiënemaatregelen voor marktondernemers én bezoekers. De marktmeesters en handhavers van de gemeente gaan toezien op de naleving van deze voorwaarden. Bij onvoldoende afstand kan de markt alsnog worden gesloten. Daarom een dringend beroep op bezoekers en ondernemers: houd u aan de voorschriften voor een veilige doorgang van de weekmarkten.

Kramen


Artikelfoto: Archieffoto van de markt op het gemeentehuisplein, er zullen vanaf a.s. vrijdag slechts 4 – 6 kramen op de komende markten staan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »