2 nov: Tree Fest bij Natuurgoed Ziedewij: "Met elkaar 1500 bomen planten"

BARENDRECHT – Op 2 november vindt de tweede editie van het jaarlijkse bomenplantfestival Tree Fest plaats in Barendrecht. Hier zal, samen met de bezoekers van het festival, het belang van meer bomen onder de aandacht worden gebracht.

Op locatie Natuurgoed Ziedewij (Noldijk 126) worden tijdens het bomenplantfestival 1500 bomen geplant die het begin vormen van een nieuw voedselbos. Het natuurgoed heeft 10 hectare beschikbaar voor het aanleggen van een voedselbos en een op permacultuur principes gebaseerde voedseltuin

Tree Fest

De organisatie, The Pollinators, staat uit een community van burgers en bedrijven die bestuivende soorten een steuntje in de rug willen geven en het belang van biodiversiteit hoger op de maatschappelijke en politieke agenda willen krijgen. Natuurgoed Ziedewij wil een plek creëren waar natuur en voedselproductie samengaan. Met de bomen die geplant worden tijdens Tree Fest wordt een mooi begin gemaakt aan het voedselbos. Natuurgoed Ziedewij: “Maar dit is nog niet alles, we hebben namelijk iets te vieren. Natuurgoed Ziedewij tekent de overeenkomst met de Gemeente en dat willen we graag vieren met een officieel moment en het planten van de eerste boom.

Initiatiefnemer Tom van de Beek: “Tijdens de eerste editie van Tree Fest werd het voedselbos in MijnStadstuin Amsterdam uitgebreid met 500 bomen van divers pluimage. Bovendien werden er nog eens 500 bomen aan de organisatie Greenpop in Zuid-Afrika gedoneerd. Dit jaar verdrievoudigen we het aantal en planten we 1500 bomen onder de rook van Rotterdam. Met elkaar welteverstaan, want niets geeft zoveel voldoening als samen een boom planten”.

Naast het planten van bomen staat het Tree Fest bol van aanverwante activiteiten. Er zijn gedurende de dag verschillende workshops, sprekers, muzikale acts, films en andere (familie)activiteiten te doen. Het volledige programma kan via de website worden bekeken. Aan deelname zijn kosten verbonden en de organisatie heeft nog geen start/eindtijden bekendgemaakt.

Artikelfoto: Een eerder kunst, cultuur en natuurfestival (Minifestival aan de Dijk) op dezelfde locatie (2016)

« | »