FOTO'S: Veteranendag Barendrecht 2018 op het gemeentehuisplein

BARENDRECHT – Op zaterdag 15 juni vindt dit jaar weer de Barendrechtse veteranendag plaats op het gemeentehuisplein. Het zal een dag vol muziek, activiteiten en informatie mogelijkheden zijn.

Van 11:00 13:00 tot 17:00 zullen er diverse kinderactiviteiten zijn, waaronder een stormbaan, muziekoptredens van onder andere de Big Band Barendrecht en diverse kramen en een tent met reptielen (tot 16:00u), deze dag heeft dus voor iedereen wel wat te zien of te beleven. Barendrecht kent ruim 200 veteranen op dit moment.

Dit jaar zal er voor het eerst ook een gratis middagconcert in theater het kruispunt van de Bereden Wapens die op dit moment rond touren met hun show “Tour of Duty” (vol = vol).

Programma Veteranendag Barendrecht 2019

De planning van de dag is als volgt:

UPDATE: Let op, ivm de slechte weersverwachting beginnen de opening en activiteiten op het gemeentehuisplein om 13:00 ipv 11:00 uur.

  • 13:00 – 13:30 uur Start Veteranendag/ Optreden Saint Andrews Pipe Band
  • 12:00 – 12:45 uur Optreden Big Band Barendrecht
  • 12:30 uur* Gemeentehuis alleen toegankelijk voor Veteranen en aanhang ivm door gemeente aangeboden lunch.
  • 13:30 – 14:00 uur Optreden Saint Andrews Pipe Band
  • 14:30 – 14:45 uur Optreden Funky Feet
  • 15:15 – 16:00 uur Optreden Big Band Barendrecht
  • 15:00 uur* Zaal Kruispunt open voor concert van Fanfare Bereden Wapens
  • 15:30 – 16:30 uur* Concert Fanfare Bereden Wapens olv Ritmeester Harold Lensen
  • 16:30 uur “Cooling Down”
  • 17:00 uur Einde evenement

*activiteiten welke niet op het gemeentehuisplein plaatsvinden

Mocht u veteraan zijn maar nog geen uitnodiging ontvangen hebben voor het besloten middagprogramma, laat het dan tijdig weten aan de Gemeente Barendrecht (evenementenloket@barendrecht.nl) of Stichting Veteranen Comité Barendrecht (veteranencomitebarendrecht@gmail.com)

Concert

‘s Middags brengt één van de grootste militaire orkesten van de Koninklijke Landmacht, de fanfare ‘Bereden Wapens’, tezamen met het damestrio Les Chouettes, een wervelende show. In ruim een uur vertellen zij op een muzikale manier het verhaal van de veteraan. De veteraan die onder vaak moeilijke (oorlogs) omstandigheden ons land heeft gediend op missies ver buiten Nederland.

Hoewel de gemeente Barendrecht dit concert organiseert als onderdeel van haar speciale dag om de veteranen van Barendrecht te bedanken en in het zonnetje te zetten, is het concert voor iedereen gratis toegankelijk. Voor de veteranen zijn plaatsen gereserveerd maar ook voor niet-veteranen is het concert een speciale gebeurtenis om te kunnen bijwonen. Om 15:00 uur gaan de deuren van het Kruispunt open. Het Anjerconcert op zaterdag 15 juni is een bijzondere manier om in contact te komen met onze veteranen en samen te genieten van een muzikale show: “Kom kennismaken met onze veteranen en luister naar één van de beste orkesten van Defensie, de Fanfare Bereden Wapens en het zangtrio La Chouettes!!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »