11 en 18 dec: Kerstconcerten van het BaerneKoor

BARENDRECHT – Het BaerneKoor van CultuurLocaal houdt dit jaar twee kerstconcerten. Zowel in de historische Dorpskerk als in Carnisse Haven zingt het koor een mooi kerstprogramma.

De concerten zijn op dinsdagochtend: Dinsdagochtend 11 december in de Hervormde Dorpskerk (Dorpsstraat 146) en dinsdagochtend 18 december in de Carnisse Haven (Noordersingel 30). Beide concerten beginnen om 10.30 uur en er is geen pauze. De toegang is vrij maar voor de bestrijding van de onkosten wordt een gift gevraagd.

Concerten

Op dinsdagochtend 11 december geeft het koor in de dorpskerk een gevarieerd concert met medewerking van sopraan Mariët Kaasschieter. Zij zingt liederen van Richard Strauss, Benjamin Britten en Händel. Bovendien heeft dirigent Hans Cok bij een aantal liederen arrangementen gemaakt voor klarinettiste Monique Kruijdenberg en dwarsfluitiste Hanneke Meijer. Een greep uit het brede kerstrepertoire: In the Bleak Midwinter van Gustav Holst, I saw three ships (traditional carol) en een tweetal Ave Maria’s. Het beroemde Ave Maria van Bach/Gounod wordt gezongen in een bewerking van S.Beard.

Een week later herhaalt het koor dit programma in Carnisse Haven.

Het BaerneKoor van CultuurLocaal is een hecht koor dat met veel plezier elke dinsdagochtend repeteert op zeer divers repertoire. Nieuwe leden zijn zeer welkom. Kom daarom eens een kijkje nemen in de BaerneZaal bij een repetitie.

Bijschrift foto: Het BaerneKoor in actie tijdens het kerstconcert 2017 in De Baerne (foto R.F.M. Putters).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »