Historische Vereniging Barendrecht (HVB), Dorpsstraat, Barendrecht

BARENDRECHT – Op zaterdag 17 november is er een speciale expositie met een bijzondere activiteit in het museum van de Historische Vereniging Barendrecht. De toegang is gratis en U bent van harte welkom. Op zaterdag 17 en 24 november geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur.

De expositie is zo speciaal voor de vereniging omdat het een hartenwens is van de vroegere voorzitter Dhr. Dick Mooyaart en bijzonder omdat het ze is gelukt om zijn wens in vervulling te laten gaan. “Het is zijn langgekoesterde wens om weer eens de geur van versgebakken speculaas in het museum te ruiken in combinatie met een expositie van historische koek en speculaasplanken. Een deel van deze expositie is ter beschikking gesteld door een aantal inwoners van Barendrecht.“, aldus de vereniging.

Speculaas bakken

Op deze zaterdag zal er dan door de vrijwilligers, samen met pietermanknecht, speculaas worden gebakken in een echte oven zodat de geur van versgebakken speculaas door het museum zal gaan. Precies zoals Dick het heeft bedacht. Er is een tekst- en fotocollage te zien met opnames van het hoe en waarom over speculaas en er zal een film vertoond worden over de intocht van Sint Nicolaas, aangevuld met beelden over de geschiedenis van speculaas.

Schoen zetten

Voor de kinderen is er gelegenheid om op dinsdag 20 november s ’middags tussen 13.00 en 16.00 uur en 17 november van 11.00 uur tot 16.00 uur hun schoen te komen zetten bij de HVB. Op de beide dagen is er de gelegenheid voor kinderen om de versgebakken speculaas te “versieren”. Materiaal hiervoor is bij de HVB aanwezig.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »