Vanaf 1 september: Loopcursus Start4Energie bij CAV Energie

BARENDRECHT – Afvallen? Fitter worden? Conditie opbouwen? Atletiekvereniging C.A.V. Energie in Barendrecht start op zaterdag 1 september 2018 een beginnerscursus voor iedereen die graag wil beginnen met hardlopen.

Door de stapsgewijze opbouw van de cursus is deze laagdrempelig. Er is geen minimum basisconditie vereist en de cursus is dus geschikt voor iedereen. Wel dient u voldoende gezond te zijn om veilig aan de cursus deel te nemen. De cursus “Start4Energie” wordt afgesloten met een prestatieloop van 5 kilometer. Om de atleet zo goed mogelijk te begeleiden is er een maximum aantal deelnemers.

Inhoud van de cursus

Deze beginnerscursus wordt gegeven in groepsverband onder begeleiding van gediplomeerde en gecertificeerde looptrainers en omvat 28 lessen van ongeveer anderhalf uur, die worden gegeven op de zaterdagochtend van 9.30 uur tot 11.00 uur en op woensdagavond van 19:30 – 21:00 uur op de atletiekbaan van C.A.V. Energie of in de omgeving van het sportpark.

Het doel van de training is kennismaken met hardlopen in recreatieve vorm. Tijdens de cursus komen onder andere aan bod: looptechniek, coördinatie, blessurepreventie, lenigheid, voeding en kleding.

Atleten die na de cursus lid willen worden van C.A.V. Energie betalen geen inschrijfgeld. Een certificaat van deelname, verzekering via de atletiekunie en een trainingsschema behoren tot de cursus. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij info@cavenergie.nl en cavenergie.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »