Ontdek de natuur in Barendrecht vanuit een kano

BARENDRECHT – Natuurvereniging Eiland IJsselmonde organiseert op dinsdag 8 mei 2018 van 10.00 – 15.00 uur een pittige kanotocht voor stoere jongens en meiden van 10 tot 15 jaar. De route gaat over de Blauwe Verbinding in Klimaatbuffer IJsselmonde.

De start is om 10:00 uur bij de Koedood in het begin van de Essendijk op de grens van Barendrecht en Rhoon bij huisnummer 72. De kosten voor deze dagtocht bedragen € 8,50 per persoon, inclusief materiaal. Lunch en drinken voor onderweg zelf meenemen.

Deelname

De kanotocht is onder begeleiding van ervaren peddelaars. Je hoeft als deelnemer geen ervaring te hebben. Voordat je in je kano of kajak stapt, krijg je een namelijk een ‘peddelinstructie’. En als je op het water zit, voel je vanzelf wel aan wat je wel of niet moet doen.

Je mag meedoen als je in het bezit bent van een zwemdiploma en niet bang bent om nat te worden (en je ouders thuislaat). Het dragen van een zwemvest is voor alle deelnemers verplicht.

Picknick

Natuurvereniging IJsselmonde: “Onderweg, na zo’n 1,5 tot 2 uur peddelen, pauzeren we om in het veld te lunchen. Kanoën is zwaar werk, neem daarom van thuis genoeg lekker belegde broodjes mee en niet te vergeten extra drinken. Een stel droge kleren, goed waterdicht verpakt, zullen enkelen van jullie naar verwachting ook wel nodig hebben. Dat wordt…… lachen!

Na de lunch kanoën we nog een stuk door, zover als de Koedood dit toelaat. Dit deel van de route is nog niet eerder verkend. Voor ons dus een avontuur op zich. De terugweg gaat via de Koedoodseplas. De enige manier om zonder de kano over te dragen vanaf de Koedood op Koedoodseplas te komen, is via een kanosluis. Vervolgens peddelen we terug naar de Korte Koedoodsedijk, waar we de kano’s overdragen naar de Gaatkensplas. Het eindpunt van dit kanoavontuur is aan het einde van de Gaatkensplas, bij de Zuidercarnisserweg.

Vanaf dit punt kun je rond een uur of drie worden opgehaald. Parkeerplaats bij Kinderopvang Wiedewei/Honk Scouting Fridtjof Nansen Groep 12

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van de natuurvereniging of telefonisch via 06-10701391, onder vermelding van je naam, je leeftijd en een telefoonnummer thuis dat gebruikt kan worden in geval van narigheid. Er is plek voor 20 deelnemers. Meld je dus op tijd aan, vol is vol!

« | »