Middeldijkerplein, Barendrecht

BARENDRECHT –  Individueel is het voor burgers vaak lastig om met onderwerpen als veiligheid en leefbaarheid met de lokale overheid “spijkers met koppen” te slaan. Derhalve is het idee ontstaan om een bewoners-platform op te richten, die voor de gemeente Barendrecht als gesprekspartner fungeert over de onderwerpen leefbaarheid en veiligheid.

Dit platform is opgezet onder de naam ‘Buurt bestuurt Middeldijkerplein en omstreken‘. Het omvat de wijken Havenkwartier, Meren, Reling, Waters en Middeldijkerplein.

Startschot

De start van het platform vindt plaats op 23 september 2017 met de organisatie van een Burendag. Tijdens deze feestelijke dag zijn er tussen 11:00 en 16:00 uur allerlei activiteiten.

Bij de winkel van Humanitas Inclusief staat vanaf 11:00 uur de koffie en thee klaar. Verder is er een optreden van het meezingkoor De Harmonie. Voor de kinderen is er schminken, haren vlechten en dansen. Kunstexpress Barendrecht biedt de artistieke bewoners de gelegenheid om te schilderen. Tot slot is er een DJ Battle met een hapje en een drankje.

Ook wordt er een enquête gehouden, waarin bewoners kunnen aangeven, wat naar hun mening leuk is in de wijk dan wel wat zij als minder prettig ervaren. Op deze wijze wordt duidelijk wat er op die terreinen leeft en kunnen deze zaken met de gemeente Barendrecht besproken worden.

De initiatiefnemers van Buurt Bestuurt Middeldijkerplein e.o. zijn vooralsnog; Esmeralda Luijmes, Piet Spruijt en Hans GrashoffBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »