Spectaculaire Dogsurvival door modderige Zuidpolder, Barendrecht

BARENDRECHT – Zaterdag 2 september organiseert Dogsurvival Zuid-Holland een internationaal evenement in de Barendrechtse Zuidpolder. De start en finish van de Dogsurvival zijn bij De Kleine Duiker, tussen 11:00 uur en 15:30 uur gaan de deelnemers van start. Inschrijven als deelnemer kan nog tot vrijdag 11 augustus.

Publiek is van harte welkom, ze kunnen bijna alles van heel dichtbij zien.  Er is nog steeds plaats voor Kinderen tot en met 9 jaar, deze kunnen gratis meedoen met de Mini survival. De vrijwilligers gaan hun uiterste best doen om er weer een speciale dag van te maken.

Dogsurvival

Ruim 400 deelnemers (6 tot en met in de 80 jaar) gaan met hun hond een route van 5 kilometer met 15 hindernissen afleggen. Zowel baas als hond gaan over de hindernissen heen. Natuurlijk doen er deelnemers uit Barendrecht met hun honden mee. Echter zijn er ook vele inschrijvingen uit alle streken van Nederland en ook uit de omliggende landen België, Duitsland en Frankrijk.

Het evenement wordt georganiseerd door Dogsurvival Zuid-Holland in samenwerking met De Kleine Duiker.

Honden

De honden blijven bij de Dogsurvival de gehele route aangelijnd. Een groot aantal sportieve hondenliefhebbers doen zelfs al meerdere jaren mee en natuurlijk zijn er ook nieuwkomers die voor het eerst mee gaan doen met hun hond. Er zullen dit jaar ook 4 asielhonden meedoen met vrijwilligers van Dierenasiel De Louterbloemen die zo proberen een sportieve baas te vinden voor deze honden.

Hindernissen

De 15 hindernissen blijven nog een verrassing, maar natuurlijk gaan de deelnemers weer zwemmen, vlotvaren, klimmen, kruipen, springen en wordt weer wat verwacht van hun behendigheid, kracht en evenwichtsgevoel.

Door de sponsoring van aannemersbedrijf Kraaijeveld-Barendrecht en C. Rossen BV Plaatsnijbedrijf uit Heerjansdam is het mogelijk om weer een aantal spectaculaire hindernissen neer te zetten voor de deelnemers. Het is zeker de moeite waard om naar de deelnemers met hun honden in actie te komen kijken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »