CultuurLocaal, De Baerne, Barendrecht

BARENDRECHT – Na de voorjaarsvakantie start CultuurLocaal met twee theatercursussen voor volwassenen. De lessen worden gegeven door Loes Sarlet. De cursussen richten zich op Spelontwikkeling en op Improvisatechnieken.

De cursussen duren 10 lessen en kosten €97,50 per persoon. De lessen worden gegeven op maandagmiddag (Spelontwikkeling) en vrijdagmiddag (Improvisatietechnieken) van 13:30 tot 14:30u in De Baerne, Buitenlandse Baan 1. De lessen starten bij voldoende deelnemers (minimaal 6 personen).

Theater

CultuurLocaal breidt zijn aanbod op het gebied van theater uit met twee nieuwe cursussen door onze nieuwe docente Loes Sarlet. Bij de cursus Spelontwikkeling maak je kennis met verschillende toneelvormen en ontdek je jezelf als acteur en actrice. Bij de cursus Improvisatietechnieken leer je om direct te (durven) reageren en doen. Tijdens deze cursussen leer je de theatrale kantjes in jezelf én in de groep op een plezierige manier kennen. Je hoeft geen toneel of theaterervaring te hebben om mee te kunnen doen.

Loes Sarlet heeft een professionele theateropleiding genoten en heeft haar hele werkzame leven theater gemaakt in allerlei vormen. Als theaterdocente op de pabo maakte zij voorstellingen met de leerlingen, ze deed veel aan wijktheater en ze heeft een vaste groep waarmee ze voorstellingen maakt.

Toneelspelen kun je leren en bovendien met veel plezier. Je werkt met je stem, lichaam en hersens bij het neerzetten van je rol.” zegt Loes over de cursus Spelontwikkeling. Stap voor stap verken je verschillende basistechnieken. Concentratievermogen, fantasieontwikkeling, inlevingsvermogen en improviseren, het komt allemaal aan bod. Door met elkaar samen te werken, leer je niet alleen jezelf naar ook de anderen kennen.

Bij het improviseren leer je om direct te in te spelen op een situatie. Een leuk, boeiend en verrassend terrein van het theatermaken. Durven doen en durven reageren staat hierbij voorop. Daarbij ontstaan vaak onverwachte situaties en daar wordt gegarandeerd hartelijk om gelachen. Met wat lappen en hoeden leer je snel om een rol neer te zetten.

Voor inlichtingen en inschrijven kunt u contact opnemen met info [@] cultuurlocaal.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »