De Baerne, Barendrecht

BARENDRECHT – Eind januari 2017 gaan er bij CultuurLocaal twee nieuwe zanggroepen voor volwassenen van start. De een is gericht op samenzang en optreden, de ander meer op het verbeteren van de zangtechniek.

Op dinsdag 17 januari is er om 20:15u een proefles in De Baerne.

Zanggroepen

Volwassenen die graag zingen kunnen het nieuwe jaar goed beginnen bij CultuurLocaal. Zangdocente Monica Millar gaat maar liefst twee nieuwe zanggroepen oprichten. “Veel mensen willen gewoon lekker samen zingen, maar er zijn ook mensen die ook hun stemtechniek willen verbeteren”, aldus Monica. “Met de twee nieuwe groepen bieden we voor elk wat wils”.

De eerste groep zal bestaan uit 8 personen, die al wat ervaring hebben met zingen. Zij gaan vooral aan de gang met close harmony en jazzsongs. Waar nodig zal de zangtechniek ook aan de orde komen. De repetities zullen erop gericht zijn om geregeld optredens te kunnen doen, zowel bij CultuurLocaal als daarbuiten. Deze groep zal eens in de twee weken op dinsdagavond repeteren in De Baerne, Buitenlandse Baan 1. Om een evenwichtige groep te kunnen samen te stellen zal Monica met iedere aanmelder een korte kennismaking houden. “Ook als je niet met de groep mee kan doen, hou je er in elk geval een paar nuttige tips voor het zingen aan over”, zegt Monica hierover.

De tweede groep heeft meer het karakter van een groepsles zangtechniek. Monica ziet dat veel mensen in grote koren stemproblemen hebben, die daar niet goed op te lossen zijn. “Ik ben Certified Master Teacher of EVT (Estill Voice Training). Deze techniek is erop gericht om in korte tijd te leren begrijpen hoe je stem eigenlijk werkt, wat je lichaam moet doen om een bepaalde klank te maken. Je leert vrijuit te zingen en ook je stem gezond te houden.” In de nieuwe groepsles kunnen stemproblemen en technische tekortkomingen goed worden aangepakt. In de groep kunnen zowel beginners als gevorderden terecht en zowel koorals bandzangers en -zangeressen. Natuurlijk wordt in deze groep ook meerstemmig gezongen, maar de nadruk ligt meer op de techniek. Ook deze groep gaat om de veertien dagen op dinsdagavond repeteren. Op dinsdag 17 januari 2017 van 20:15u tot 21:15u is er in De Baerne een grote kennismakingsles voor beide groepen.

Wie belangstelling heeft kan zich hiervoor aanmelden via info [@] cultuurlocaal.nl. De kosten voor de kennismakingsles bedragen €5,00.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »