9 april: Open dag Jeugdtheaterschool in de Waterpoort

BARENDRECHT – De theaterlessen van Hofplein Rotterdam zijn al 30 jaar een begrip in Rotterdam, maar ondertussen ook ver daarbuiten. De leslocatie van Hofplein in Barendrecht bestaat inmiddels 21 jaar. Iedereen kan op zaterdag 9 april tussen 10.30 en 13.30 uur zelf eens een kijkje komen nemen op de open dag en kinderen vanaf 2 jaar kunnen dan tevens proeflessen volgen. Jeugdtheaterschool Hofplein Barendrecht is gevestigd in de Waterpoort aan het Middeldijkerplein 9.

Op 16 verschillende leslocaties in de regio volgen duizenden kinderen en jongeren iedere week de lessen in zang, spel en dans. Wekelijks gaan 240 kinderen en jongeren naar de toneellessen van Hofplein Barendrecht.

Hofplein

Voor veel jongeren is Hofplein een tweede huis, een plek waar zij zichzelf kunnen ontplooien en hun talenten kunnen ontdekken. Voor sommigen betekende het zelfs de start van een glansrijke carrière, zoals voor Jeroen Spitzenberger, Anne-Marie Jung, Guido Spek, Noortje Herlaar, Gaite Jansen, Joey van der Velden of Guillermo Hilversum. Voor anderen biedt Hofplein ‘een rol voor het leven’, want de toneellessen kunnen je helpen meer zelfverzekerd te worden of om hierin te groeien. Maar, voor iedereen geldt, je beleeft er de tijd van je leven. Want behalve spelplezier worden er vriendschappen voor het leven gesloten.

Isa Luijken

De 9-jarige Isa Luijken uit Barendrecht ging vaak naar voorstellingen kijken en besloot daarom een kijkje te nemen bij Hofplein. ‘Het leek me heel leuk om naar de Jeugdtheaterschool te gaan. Ook omdat ik soms best verlegen was als ik bijvoorbeeld bij vrienden kwam.’ Hofplein heeft haar dus zeker geholpen. ‘Ja, ik durf nu veel meer en ben veel opener geworden.

Isa vindt samen oefenen en optreden voor veel mensen het leukste aan de voorstellingen en de presentaties die alle groepen aan het eind van het jaar doen. ‘Het is één van mijn grootste hobby’s en het is super gezellig en leuk. Je maakt ook heel veel vrienden en vriendinnen bij Hofplein.

Aanbod

Het cursusaanbod van Hofplein Rotterdam bestaat uit theaterlessen voor iedereen van 2 tot 16 jaar. Van theaterlessen voor peuters en kleuters tot de bekende jeugd- en jongerentheaterlessen. Deze lessen staan ook centraal tijdens de open dag. Kinderen, jongeren en hun ouders kunnen een kijkje nemen in de lessen, maar ook actief deelnemen.

Kijk voor meer informatie over Hofplein Rotterdam en de verschillende cursussen op de website: hofpleinrotterdam.nl

« | »