Benefietavond aan de Noldijk voor kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis

BARENDRECHT – Een ziek kind, het wegvallen van een mooie toekomst: we willen het niet weten, we staan zo vaak met lege handen en zijn sprakeloos…. en toch gebeurt het. In 2013 maakte filmer Danny Bliek “Het Geheim van Sophia” een spannende educatieve film over en met zieke kinderen in het Sophia kinderziekenhuis. De patiëntjes werkten zelf volop mee aan de productie als acteur, regieassistent of in de techniek.

Voor de deelnemers en de patiënten in het Sophia kinderziekenhuis is het maken van een film een geweldige gebeurtenis, die hun aandacht vraagt en ze afleiding en voldoening biedt. De eerste film heeft veel losgemaakt, deze is diverse keren op TV uitgezonden en is vele malen bekeken op YouTube (bijna 300.000 keer).

De kijkers van de film worden meegenomen in de spanning en beleven het Sophia kinderziekenhuis vanuit een bijzondere context. De patiëntjes die in het Sophia worden opgenomen identificeren zich met de kinderen in de film.

Het Geheim van Sophia deel 2

Dit succes vraagt om een reprise. In november wordt “Het Geheim van Sophia deel 2” gemaakt. Regisseur en vaste vrijwilliger van Sophia TV Danny Bliek heeft bijna alles voor de realisatie al geregeld: Bekende acteurs, onder meer Geert Hoes, John Buijsman, Martin van Waardenberg, die voor niets willen bijdragen. Het gratis gebruik van Canon apparatuur, een professioneel spannend script en de medewerking van veel vrijwilligers.

Financieel gat

Er is echter nog een gat in de begroting. Dat gat kan worden gedicht door het organiseren van een cultureel culinaire benefietavond op het natuurgoed i.o. van hovenier Paul Casteleijn aan de Noldijk 126 te Barendrecht.

En dat brengt u in beeld, u hoeft deze keer niet met lege handen te staan om kinderen te helpen die geen of weinig perspectief hebben op een leven in gezondheid en welzijn, een omstandigheid waar de meesten van ons gelukkig van gevrijwaard zijn.

Culinaire avond

U kunt op vrijdagavond 16 oktober, vanaf 18.00 uur een avond lang genieten van de culinaire kwaliteiten van Maidie van den Bos en u wordt bovendien vermaakt door een aantal acts, ziet een preview en ervaart de sfeer van Het Geheim van Sophia.

Per couvert wordt voor dit avondvullend programma all in € 60,- gevraagd. Via de site Benefietavond Het Geheim van Sophia 2 leest u meer en kunt u zich direct inschrijven. Voor nadere informatie kunt u mailen naar hetgeheimvansophia [@] gmail.com of bellen met Jan Jippes 0653916248.

Foto: SfeerimpressieBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen


Video: dannyvideoprod, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »