Dakpan valt van kerk aan de Ploegwei: Brandweer met de ladder omhoog

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer van Barendrecht en een ladderauto uit Rotterdam werden vanavond (Woensdag 6 mei 2015) om tien voor half negen opgeroepen voor een melding van stormschade aan de Ploegwei. Hier bleek een dakpan van de Gereformeerde Kerk Zuiderhaven naar beneden te zijn gevallen van ongeveer 20 meter hoogte. Twee andere dakpannen waren losgekomen.

Ladderwagen

De brandweerlieden uit Barendrecht hebben even moeten wachten op de ladderauto uit Rotterdam. Toen deze er was is de brandweer met twee man naar boven gegaan. De kerkbeheerder had inmiddels al een nieuwe dakpan geregeld die terug het dak op kon. Deze heeft de brandweer terug geplaatst op het dak en de twee andere dakpannen weer vastgezet.

Stormschades

Gisteren is de brandweer ook al diverse malen uitgerukt voor meldingen van stormschade. Bij de muziekschool de Baerne raakte dakbedekking los, aan het Riederpad viel een boom over het fietspad, bij de Paddeweg werd een grote boom uit de grond gerukt en ook aan de Wassenaarvliet knakte een boom door de wind (foto’s onderaan bijgevoegd). Vanwege de harde wind moesten de Bevrijdingsdag activiteiten worden afgelast. De brandweer werd gisteravond (Dinsdag 5 mei 2015) rond zeven uur nog opgeroepen voor een melding stormschade aan de Adrianapolder, maar hier waren slechts een paar bouwhekken omgewaaid.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »