Scooterrijder gewond bij aanrijding met auto op de Harplaan in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Politie en twee ambulances zijn vanavond (Woensdag 14 januari 2015) om half zeven met spoed gealarmeerd voor een ongeval op de Klavecimbelweg. Op het kruispunt van de Klavecimbelweg met de Harplaan bleek een aanrijding plaats te hebben gevonden tussen een auto en een scooter.

Scooter/auto

Een scooterrijder reed vanuit de richting van de Spinetstraat naar de rotonde bij de Bachlaan. De automobilist kwam vanaf deze rotonde en reed via de Harplaan de Klavecimbelweg in. Toen de auto de bocht in reed is de man op de scooter met een behoorlijke snelheid tegen de rechter voorkant van de auto geklapt. Zowel de scooter als auto liepen hierbij behoorlijke schade op. De man op de scooter raakte gewond en is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Onderzoek

De verkeersongevallen analisten van de politie hebben de situatie vastgelegd nadat agenten met getuigen een reconstructie hebben gemaakt. Hierbij werd onder andere onderzocht hoe hard de scooter heeft gereden en of de verlichting van de scooter wel heeft gewerkt ten tijde van het ongeval.

Harplaan afgesloten

Vanwege het ongeval en het daaropvolgende onderzoek is de Harplaan langere tijd afgesloten geweest. De verkeersanalisten konden pas rond kwart voor acht beginnen met hun werkzaamheden.

Autoverkeer en de buslijnen van de RET moesten om het ongeval heenrijden via de parkeerplaats van de naastgelegen supermarkt. Na het onderzoek zijn de twee beschadigde voertuigen afgevoerd waarna de weg is vrijgegeven.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »