Papegaai wil niet gevangen worden door de brandweer (Wilhelminastraat, Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is vanmiddag (Woensdag 24 december 2014) opgeroepen voor een melding van een dier in nood aan de Wilhelminastraat. De brandweer van Barendrecht en een ladderauto uit Rotterdam kwamen ter plaatse.

Papegaai

In een hoge boom aan de Wilhelminastraat zat de ontsnapte papegaai. De ladderauto was zo dicht mogelijk bij de boom opgesteld, maar kwam uiteindelijk net te kort om het dier te kunnen pakken.

Schepnet

In een tweede poging heeft de brandweer een schepnet aan een lange stok mee naar boven genomen. Ondertussen speelde iemand met zijn smartphone een bekend geluid voor de papegaai af door de speakers van de ladderauto. Het mocht echter niet baten, toen het schepnet in de buurt van de vogel kwam ging de vogel ervandoor.

Hiermee kwam de melding voor de brandweer op zijn eind. Een aantal mensen zijn de wijk in gegaan om de vogel daar opnieuw te gaan zoeken.

Update 28 december

De eigenaar is nog steeds op zoek naar de vogel:
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »