Fietsen, station Barendrecht

BARENDRECHT – De politie in Barendrecht heeft vanochtend (Woensdag 12 november 2014) dankzij een alerte getuige twee fietsendieven kunnen aanhouden.

Bestelbusje

De getuige zag even voor 09.30 uur in de fietsenstalling van het NS Station in Barendrecht een man een fiets oppakken en in een bestelbusje inladen. De getuige aarzelde geen moment, belde de politie en gaf het kenteken en de rijrichting door. Voor de gearriveerde agenten was het vervolgens een koud kunstje de bestuurder van het busje te vinden en een stopteken te geven. Dit gebeurde op de Molenvliet in Rotterdam. In het busje zaten twee mannen van 18 en 19 jaar uit Rotterdam. Zij werden aangehouden en naar een politiebureau overgebracht. In het busje stonden twee op slot staande fietsen, die in beslag zijn genomen. De politie gaat op zoek naar de rechtmatige eigenaars.

112

De politie is blij met de doortastende getuige die niet aarzelde om 112 te bellen. Immers, het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dus wanneer iemands leven in direct gevaar is, als iemand bijvoorbeeld zwaar gewond is en dringend medische hulp nodig heeft. Maar óók wanneer u getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld geweld, een inbraak of diefstal.

« | »