Jongen van telefoon beroofd bij straatroof aan de Standerdmolen in Barendrecht

BARENDRECHT – [Update] Rond half twee vanmiddag (Vrijdag 26 september 2014) is een jongen slachtoffer geworden van een straatroof aan de Standerdmolen. Een ambulance werd met spoed naar het incident opgeroepen. Of de jongen gewond is geraakt blijft vooralsnog onbekend. De jongen werd beroofd van zijn mobiele telefoon (Samsung) waarna de dader er te voet vandoor ging.

Dader te voet gevlucht

De politie heeft direct een signalement van de dader naar 2.137 Barendrechters verstuurd via Burgernet. De dader, een licht getinte man in grijze jas, zou te voet zijn gevlucht in de richting van de bussluis een stukje verderop. Hij zou verder zijn gevlucht in de richting van supermarkt Bas van der Heijden (Dirk).

Zoekactie

De politie heeft met meerdere voertuigen naar de dader gezocht. Zowel in de vluchtrichting als in andere omliggende wijken (o.a. de Molenvliet, Nieuweland, Buitenoord). Op de 2e Barendrechtseweg werd ter hoogte van de rotonde bij de muziekschool een jongen met een scooter staande gehouden, of dit verband hield met de zoektocht naar de dader is niet bekend. Een hondengeleider van de politie sloot zich op dat moment ook aan bij de zoektocht.

Geen aanhouding

Vooralsnog zijn er geen berichten over een aanhouding. Enkele politievoertuigen zijn nog enige tijd bezig geweest omliggende wijken uit te kammen. Om kwart over drie liet de politie weten dat er nog geen aanhouding is verricht en het onderzoek wordt voorgezet.

Update 29 september

Op vrijdag 26 september omstreeks 13:15 uur is een 17 jarige Barendrechter beroofd van zijn telefoon. Nabij de Middeldijk zag het slachtoffer een jongen staan die hem vroeg of hij de telefoon van het slachtoffer even mocht gebruiken. Nadat de jongen de telefoon in zijn handen had, rende hij hard weg. Het slachtoffer kon hem achterhalen maar kreeg een paar klappen tegen zijn hoofd. De dader kon daarna wegkomen. Het slachtoffer moest zich aan zijn verwondingen laten behandelen.

Indien iemand iets weet van deze beroving, neem dan contact op met de politie; 0900-8844.

« | »