Ongeluk op afrit A29 bij Barendrecht

Om kwart over 12 vanmiddag (Woensdag 26 december 2012) heeft de politie melding gemaakt van een aanrijding met letsel op de afrit van de A29 bij Barendrecht (de ‘IKEA-afrit’). Ook een ambulance werd met spoed opgeroepen naar het ongeval.

Ter plaatse bleek een auto tegen de vangrail te zijn gebotst. Bij deze botsing heeft de bestuurder van de auto onbekend letsel opgelopen. Het slachtoffer is in de ambulance geholpen en later naar het ziekenhuis vervoerd. De auto, met voornamelijk schade aan de bumper, is opgehaald door een bergingsbedrijf.

Rijkswaterstaat heeft gedurende het ongeval automobilisten gewaarschuwd door gevarendriehoeken op de digitale borden te plaatsen. Ondanks de waarschuwingen bleef het verkeer gevaarlijk hard de afrit oprijden.

Eerder vandaag (Woensdag 26 december 2012) heeft een zelfde soort ongeval plaatsgevonden op deze afrit. Een auto is toen met grote kracht op de vangrail gebotst. Deze botsing was zo hard dat de airbags in de auto zijn uitgeklapt. Dit ongeluk is ook de oorzaak van de zwaar verbogen vangrail (welke te zien is op de foto’s). Het beschadigde stuk vangrail zal vannacht (Woensdag 26 december 2012) over 60 meter vervangen worden door een nieuw stuk vangrail.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »