Water stroomt vanaf 1e verdieping naar beneden, hennepkwekerij ontdekt in woning aan het Aalwater

BARENDRECHT – [Foto’s] In een woning aan het Aalwater in Barendrecht is vanmiddag (Maandag 29 januari 2024) een hennepkwekerij ontdekt. De brandweer werd even na twee uur vanmiddag (Maandag 29 januari 2024) opgeroepen voor een melding van wateroverlast. Het water stroomde vanaf de eerste verdieping naar beneden.

De brandweer heeft samen met de politie onderzoek verricht in en rond de woning, hierbij werd een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner was op dat moment niet thuis, maar volgens omwonenden is de bewoner vorige week ook al aangehouden. Een woordvoerder van de politie kon nog niet aangeven waarvoor de bewoner toen is aangehouden.

Hennepkwekerij

De politie is vanmiddag (Maandag 29 januari 2024) ter plaatse bij de woning. De kwekerij moet nog worden ontmanteld en de hennep vernietigd. De brandweer is inmiddels  (16:00 uur) weer teruggekomen om toch weer te assisteren bij het leegpompen van de woning. Het water stroomt nog uit de woning de straat op.

Omwonenden laten weten dat er in de woning eerder al een hennepkwekerij is ontdekt, toen de vorige huurder nog in de woning zat.

Update 19:45 uur: Een gespecialiseerd bedrijf is begonnen met de ontmantelen van de hennepkwekerij op de zolder van de woning.

« | »