Scooterrijder loopt zwaar letsel bij aanrijding met auto aan de Hazenburg in Barendrecht

Om 10 voor half 7 gisteravond (Donderdag 13 december 2012) heeft de politie melding gemaakt van een aanrijding met letsel. Het zou gaan om een aanrijding tussen een scooter en een auto op de kruising Elandenburg met de Hazenburg. De Elandenburg is op dat kruispunt een fietspad en de Hazenburg een weg in de bebouwde kom.

Ter plaatse bleek de scooterrijder een directe botsing te hebben gehad tegen de zijkant van de auto. Het ambulancepersoneel heeft de jongen, die hoorbaar veel pijn had, direct behandeld. Het slachtoffer is met de brancard in de ambulance gebracht en daar verder behandeld. Enige tijd later is hij vervoerd naar het ziekenhuis. Het is aannemelijk dat hij hier met spoed is geopereerd.

De verkeersongevallen analyse is ook ter plaatse geweest om de toedracht van het ongeval te onderzoeken. Ze hebben sporen gezocht over hoe de scooter tegen de auto aan is gekomen. Een belangrijk feit dat hierbij naar voren kwam was dat de scooter over het fietspad heeft gereden. Op deze fietspaden zijn scooters niet toegestaan. Een andere onderzochte factor was de snelheid van de scooter en zijn remweg.

De man die de auto bestuurde heeft zijn verklaring afgelegd bij de politie, maar is verder met de schrik vrijgekomen. Nadat het onderzoek ter plaatse was afgesloten heeft de politie de scooter meegenomen voor verder onderzoek.

 
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »