Leegstaande boerderij langs de Kooiwalweg volledig uitgebrand

BARENDRECHT – [Foto’s] Een leegstaande boerderij aan de Pascalweg/Kooiwalweg, op de grens van Barendrecht met Rotterdam, is vannacht (Zondag 24 september 2023) in vlammen opgegaan. De brandweer werd rond 03:00 uur vanacht met spoed gealarmeerd en binnen een half uur werd het sein ‘zeer grote brand’ afgegeven. Meerdere eenheden kwamen ter plaatse om (te assisteren bij het) blussen.

Bij de brand kwam veel rook vrij, deze trok richting IJsselmonde/Capelle. Na enige tijd zijn delen van de boerderij ingestort, hierbij kwam veel vliegvuur voorbij (kleine brandende deeltjes die in de rookwolk mee worden genomen in de lucht). De Pascalweg werd thv het tankstation Argos langere tijd in beide richtingen afgesloten. Op de weg stonden veel hulpverleners, hun voertuigen en brandweerslangen voor de aanvoer van voldoende water.

Uitgebrand

De brandweer heeft het vuur geblust, maar er is uiteindelijk voor gekozen om het pand gecontroleerd uit te laten branden. De veiligheidsregio liet om 04:50 uur vannacht (Zondag 24 september 2023) weten: “De brand is onder controle (sein brand meester). Voor het nablussen blijft nog een bluseenheid en autoladder aanwezig.Vanmiddag (Zondag 24 september 2023) tussen 12:00 en 14:00 uur is de brandweer nog bezig geweest om kleine brandjes in de resten van het pand te blussen.

Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. Er zijn geen gewonden bij de brand.

Artikelfoto door: BarendrechtNU (links) en @Rotterdam1971 (rechts)

Foto’s en een video van de brand door Twitter/X gebruiker @Rotterdam1971:
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »