Brand op galerij van flat aan de Avenue Carré

BARENDRECHT – De brandweer is vannacht (Maandag 22 mei 2023) om half één met spoed uitgerukt voor een melding van een woningbrand aan de Vossenburg. In een appartementencomplex aan de Avenue Carré, te hoogte van de Vossenburg, bleek op de derde verdieping brand te zijn ontstaan op een galerij/balkon.

De brand zou zijn ontstaan bij een stoel op de galerij en werd volgens de melder snel heviger en rond kwart voor één werd gemeld dat de brand ook de woning in was geslagen.

Brand

Een bewoner van de Vossenburg vannacht (Maandag 22 mei 2023) lag vannacht (Maandag 22 mei 2023) in bed toen de brand werd opgemerkt: “Ik zag de schaduw op mijn muur een beetje flikkeren maar ik dacht; het was niets. Uiteindelijk kwam er een tintje op mijn muur, een oranje achtige. Ik keek en zag dat er een vlammetje was. In het begin dacht ik dat mensen gewoon een kampvuurtje hadden gemaakt of zoiets. Maar toen zag ik dat de deur dicht was en de vlammen steeds groter werden. De rook begon naar de verdieping erboven te trekken en de verdiepingen eronder begonnen ook een beetje te branden. De brand werd erger en erger. Ik heb toen iedereen wakker gemaakt en we hebben 112 gebeld.

Door de brand begon glas rond het balkon/de woning te breken. De bewoner van de woning had de brand ook opgemerkt en heeft zichzelf in veiligheid buiten de woning gebracht. De brandweer heeft kort hierop het vuur kunnen blussen. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Artikelfoto: Ingezonden / Brandweer Barendrecht

« | »