Politieauto

BARENDRECHT – Burgemeester Veldhuijzen heeft vorige week donderdag met spoed een bedrijfspand aan het Zuideinde in Barendrecht gesloten. De gemeente Barendrecht organiseerde in samenwerking met DCMR Milieudienst Rijnmond, brandweer, Nederlandse Arbeidsinspectie, Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team en de politie een onaangekondigde integrale controle. Tijdens deze controle is een safehouse aangetroffen met handelshoeveelheden harddrugs en enkele honderdduizenden euro’s aan contanten.

Burgemeester Veldhuijzen benadrukt het belang van dergelijke controles: ‘Het uiteindelijke doel is een gemeente waar ondermijnende criminaliteit zo veel mogelijk is uitgesloten en waar de geldende wet- en regelgeving wordt nageleefd. De aanzuigende werking van deze bedrijven op personen uit het criminele milieu, in combinatie met ondermijnende activiteiten, leveren een (in)direct gevaar op voor de openbare orde. Daarnaast moet eerlijk ondernemerschap worden beschermd en gestimuleerd. Deze controle en voorgaande controles hebben aangetoond dat toezicht en het treffen van maatregelen op de bedrijventerreinen helaas noodzakelijk zijn.

Ondermijning en vastgoedcriminaliteit

Criminelen maken misbruik van legale bedrijven, voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken. Dit heet ondermijning. De criminele activiteiten bij het bedrijfspand aan de Zuideinde zijn hier een schokkend voorbeeld van. Burgemeester Veldhuijzen: “Door ondermijning gezamenlijk aan te pakken, kunnen we naast strafrechtelijk vervolgen bijvoorbeeld ook illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en huurcontracten opzeggen. Zo maken we wijken en buurten weer veiliger.

Vermoedens van misstanden kunt u melden bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

« | »