Vrouw ernstig gewond aan arm bij aanval door hond in de Wilhelminastraat

BARENDRECHT – Zaterdagmiddag rond 15:00 uur is een vrouw aan de Wilhelminastraat in haar arm gebeten door een hond. Een buurtbewoner hoorde de vrouw hard gillen van de pijn: “Het gegil ging door merg en been.” De (waak)hond is vermoedelijk losgebroken uit de woning en/of tuin.

Politie en ambulance werden met spoed gealarmeerd. Van de politie kwam ook een hondengeleider ter plaatse om te assisteren bij de melding. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de vrouw ernstig gewond is geraakt aan haar arm en na het incident voor behandeling is overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. Ze is inmiddels weer thuis.

Hond in beslag genomen

De hond die de vrouw heeft aangevallen is door de politie in beslag genomen. De officier van justitie zal een beslissing nemen over hoe dat verder wordt afgehandeld.

Volgens een buurtbewoner zou dezelfde hond al eerder andere dieren hebben doodgebeten (katten/zwanen). Update 16:00 uur: Iemand die zegt de eigenaar van de hond te zijn geeft in reactie aan dat de hond niet eerder andere dieren heeft doodgebeten.

« | »