Traumaheli assisteert bij kind met ademhalingsproblemen aan de Riederakker in Barendrecht

BARENDRECHT  [Foto’s + Video] Vanmiddag (Zaterdag 3 mei 2014) om tien voor half vier werd een ambulance met spoed gealarmeerd voor een melding in een woning aan de Riederakker. Een half uur later, om tien voor vier, werd het mobiel medisch team opgeroepen. Deze kwamen met de traumahelikopter naar de melding.

De politie heeft enkele spelende kinderen van een grasveld bij de Riederhof gehaald (naast basisschool CBS Smitshoek). De traumahelikopter heeft enkele momenten later de landing ingezet op dat veldje. Agenten hebben de arts snel naar de woning vervoerd en het gebied rond de helikopter afgezet met lint.

De reden van de inzet was een kind met ademhalingsproblemen als gevolg van een epileptische aanval. De arts uit de traumahelikopter is kort ter plaatse geweest waarna het kind naar het Sophia kinderziekenhuis is overgebracht met de ambulance. De toestand van het kind is niet bekend.

De traumahelikopter, waar vanwege het lawaai inmiddels veel bekijks voor was, vertrok binnen een kwartier. Om kwart over vier steeg de helikopter op.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »