Van de dijk geraakte vrachtwagen de Achterzeedijk weer opgetrokken

BARENDRECHT – [Foto’s] Een vrachtwagen met daarop twee (lege) containers van een afvalrecyclingbedrijf is vanmiddag (Vrijdag 3 december 2021) naast de Achterzeedijk terecht gekomen. Het voertuig raakte halverwege de middag door onbekende oorzaak van de weg en kwam in het gras onderaan de dijk terecht. Het ongeval gebeurd op het stuk dijk tussen Heerjansdam en 1e Barendrechtseweg.

De wegbeheerder van de Achterzeedijk is het Waterschap Hollandsche Delta. Medewerkers zijn ter plaatse gekomen om het incident af te handelen en schade te inventariseren/laten herstellen. Voor zover bekend is de chauffeur niet gewond geraakt, op het moment van het ongeval is geen ambulance gealarmeerd.

Berging

Vanwege het ongeval en de berging van de vrachtwagen is de Achterzeedijk enkele uren afgesloten geweest. Veel auto- en vrachtverkeer maakte daardoor gebruik van het (smalle) weggetje langs de zuidrand van de Barendrechtse Zuidpolder.

Twee grote bergingsvoertuigen moesten er aan te pas komen om de vrachtwagen weer op de dijk te krijgen. Het voertuig is aan meerdere kabels aan de bergingsvoertuigen bevestigd en langzaam omhoog getrokken. Tegen half zelf stond de vrachtwagen, zo goed als mogelijk, weer op de Achterzeedijk. Schade aan de berm, dijk en asfalt zullen nog moeten worden hersteld.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »