Scooter slaat over de kop door losliggende tegels op fietspad Buitenlandse Baan

BARENDRECHT – Twee ambulances zijn vanmiddag (Maandag 30 augustus 2021) om vijf voor zes gealarmeerd voor een ongeval aan de Dr. Kuyperstraat in Barendrecht. Op het fietspad van de Buitenlandse Baan bij de kruising met de Dr. Kuperstraat (Baerne) is een snorscooter onderuit gegaan bij een eenzijdig ongeval.

Een getuige meldt dat de twee personen op de scooter gewond zijn geraakt nadat ze over de kop sloegen door losliggende tegels op het fietspad van de Buitenlandse Baan (foto). De scooter viel vervolgens op hen zelf neer. Beide personen zijn in een aparte ambulance behandeld aan hun letsel. Bij (in ieder geval) één van hen is er sprake van schade aan het gebit. De ambulances zijn, met slachtoffers nog aan boord, vertrokken richting het ziekenhuis.

De politie is momenteel nog aanwezig en handelt het incident verder af. Ze hebben zojuist contact opgenomen met de gemeente Barendrecht om te zorgen dat het fietspad hersteld gaat worden. De tegels op het betreffende stuk fietspad steken een behoorlijk stuk uit door de wortels van een boom naast het fietspad. Een deelscooter van Felyx (niet het voertuig van het ongeval) is momenteel door de politie om de uitstekende tegel gezet om te zorgen dat anderen er niet door vallen.

Om 18:45 uur is een medewerker van de gemeente langsgekomen om de situatie met de losse tegel(s) op het fietspad op te lossen.

« | »