Mannen dringen woning binnen van hoogbejaarde vrouw aan de Van Beverenvliet

BARENDRECHT – Rond half zes vanmiddag (Donderdag 12 augustus 2021) is de politie met spoed gealarmeerd voor een melding aan de Van Beverenvliet in Barendrecht. Rond hetzelfde tijdstip cirkelde ook de politiehelikopter boven de wijk Molenvliet in Barendrecht.

In het appartementencomplex bleken twee mannen met een babbeltruc de woning van een hoogbejaarde vrouw te zijn binnengedrongen, zo melden buurtbewoners. De mannen sloegen op de vlucht nadat buren poolshoogte kwamen nemen in de woning van de vrouw.

Onderzoek

De politie is in de omgeving op zoek gegaan naar de daders, hierbij werd ook de politiehelikopter enige tijd ingezet. Op uitvalswegen stond eveneens politie te posten, waaronder een hondengeleider van de politie. In de flat en omliggende woningen aan de Van Beverenvliet zijn meerdere agenten direct langs de deuren gegaan voor een buurtonderzoek.

De forensische opsporing van de politie zal ook nog onderzoek gaan doen naar het incident en in de buurt worden camerabeelden veiliggesteld. Buurtbewoners is gevraagd eventuele eerdere verdachte situaties van de afgelopen dagen te melden bij de politie. Het tweetal heeft mogelijk eerder al een voorverkenning gedaan in de straat.

Signalementen en een vluchtrichting zijn nog niet niet bekendgemaakt. Zodra deze informatie beschikbaar is, wordt dit artikel aangevuld.

« | »