Auto uitgebrand aan de Leedeweg / Middeldijk in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De brandweer is vanmiddag (Zondag 13 april 2014) om half vier gealarmeerd voor een voertuigbrand op de kruising van de Middeldijk met de Leedeweg.

Ter plaatse bleek er een personenauto in brand te staan. De bestuurder en bijrijder hebben de auto op tijd kunnen verlaten. De brandweer heeft de brand geblust maar kon de auto niet meer redden. De auto is zowel aan de buiten- als binnenkant zwaar beschadigd geraakt door het vuur. De gehele binnenkant van de auto is uitgebrand, van de stoelen was niets meer over en ook het dashboard met stuur is volledig afgebrand.

De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling (eerst zwart, toen wit), dit zorgde voor een toestroom van nieuwsgierige omwonenden. De politie heeft enige tijd de weg afgesloten om de brandweer de ruimte te geven de brand te blussen. De auto bevatte een gastank in de achterbak, maar dit heeft geen gevaar opgeleverd. De auto is afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Brand opgemerkt door rare geur

De bijrijder van de auto merkte op de Leedeweg een rare geur op in de auto. Hierop heeft de bestuurder de auto op de kruising met de Middeldijk stilgezet. Vrijwel direct was er vervolgens sprake van rook en vlammen onder de motorkap vandaan. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »