Verdachten straatroof Middeldijk 14 en 15 jaar oud, politie nog op zoek naar personen die werden tegengehouden

BARENDRECHT – Vrijdagavond ontving de politie een melding van een oplettende burger dat er drie jongens stonden bij een fietserstunneltje aan de Middeldijk in Barendrecht. Een van deze jongens had een machete bij zich hebben. Het drietal, 14 en 15 jaar oud, is aangehouden voor de (poging) straatroof en verboden wapenbezit. De verdachten komen uit Heinenoord, Maasdam en Oud-Beijerland.

De politie is echter nog wel op zoek naar twee personen op een scooter die daarvoor door de verdachten zijn staande gehouden maar weer door wisten te rijden; de mogelijke beoogde slachtoffers van de straatroof. “We komen graag met hen in contact om te horen wat er precies gebeurd is“, aldus de politie.

Aanhoudingen

Na de melding van een getuige waren agenten van diverse eenheden al snel ter plaatse, waaronder ook een hondengeleider. Dat hadden de jongens ook in de gaten, en zij gingen er vandoor. Het werd een achtervolging vanaf de Middeldijk over de groenstrook langs de Carnisserbaan richting de Kilweg. In deze groenstrook werden twee van de drie verdachten aangehouden. De laatste verdachte is op de Londen aangehouden. Deze verdachte was door de sloot gezwommen tussen de Carnisserbaan en de Londen.

Het onderzoek is nog gaande en daarvoor wil de politie graag spreken met de opzittenden van een scooter, waarvan door getuigen gezien is dat zij ook gestopt en aangesproken zijn door de verdachten.

Bent of kent u een van de opzittenden? Neem contact met de recherche Spijkenisse via 0900-8844 of vul onderstaand formulier in.

Foto’s: Politie / Ingezonden

« | »