Auto met lachgas tanks knalt vanaf afrit A29 door bord en belandt in sloot langs de Kilweg

BARENDRECHT – [Foto’s] Vannacht (Woensdag 2 juni 2021) rond 02:30 uur is een auto te water geraakt in de sloot langs het Kilpad in Barendrecht. Politie, ambulance en brandweer werd met spoed gealarmeerd.

Het voertuig is ter hoogte van de ‘IKEA afrit’ in de sloot terecht gekomen. De personenauto kwam uit de richting van de afrit A29, over de Kilweg, is dwars door een rood/wit waarschuwings-bord gereden (rakelings langs een verkeerslicht), heeft een heg omver gemaaid, is het Kilpad ‘overgestoken’, daarna door een strook hoog groen gereden en uiteindelijk met een plons in het water terecht gekomen. Het voertuig kwam aan de overkant van de sloot tot stilstand en zonk daar langzaam naar de bodem.

Lachgastanks

In de auto zaten twee personen. De man en de vrouw zijn met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In het zinkende voertuig lagen zo’n 10 lachgastanks. De politie geeft aan dat het incident nog in onderzoek is en dat er (nog) geen aanhoudingen zijn verricht. Of de inzittenden zelf lachgas hadden gebruikt en/of teveel alcohol in hun bloed hadden (bij beiden is een blaastest afgenomen), heeft de politie niet op geantwoord.

Een bergingsbedrijf is ter plaatse gekomen om de auto, waarvan alleen het dak nog boven het wateroppervlak uit kwam, uit de sloot te halen.

De brandweer werd in eerste instantie ook gealarmeerd voor het ongeval, maar de 4 gealarmeerde voertuigen hoefde niet meer ter plaatse te komen. De twee inzittenden waren al vrij snel na aankomst van de politie en ambulance uit het voertuig.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »