Archief: Politie en ambulance op de Kilweg in Barendrecht

BARENDRECHT – Op de Kilweg heeft vanochtend (Dinsdag 20 april 2021) rond half tien een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een bus. Het ongeval vond plaats op het kruispunt met de toerit naar de A29, Rotterdam.

De vrouw kwam met haar auto vanaf Carnisselande naar de oprit van de A29 gereden. Op het kruispunt is ze tegen de zijkant van de bus aangereden. Omstanders hebben eerste hulp geboden totdat de ambulance ter plaatse was. Ze is daarna met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. In de bus raakte niemand gewond, zo heeft de politie gemeld.

Verkeerde groene licht

Een getuige heeft aan BarendrechtNU laten weten dat de personenauto, gezien de situatie waarschijnlijk per ongeluk, door rood is gereden en daarna met een behoorlijke klap tegen de zijkant van de bus botste. Het voertuig stond in eerste instantie stil voor het rode stoplicht, maar toen het stoplicht voor rechtdoor op groen sprong, is de auto gaan rijden en linksaf geslagen. Het stoplicht voor linksaf stond echter nog op rood. Agenten hebben onderzoek gedaan naar het ongeval en ook de politie stelt dat het er ‘inderdaad sterk op lijkt dat er door rood is gereden‘.

Door het ongeval was het vanochtend (Dinsdag 20 april 2021) erg druk op de Kilweg. Verkeer werd om het ongeval heen geleid.

« | »