Politieauto in Carnisselande

BARENDRECHT – Rechercheurs hielden na vele tips en nauwgezet onderzoek opnieuw verdachten aan op verdenking van opruiing of openlijke geweldpleging tijdens de rellen in Rotterdam van 25 januari. Op maandag 1 en dinsdag 2 maart heeft de politie 5 verdachten aangehouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Barendrecht en vier jongens uit Rotterdam Zuid (2 x 17, 18 en 20 jaar).

De 26-jarige man uit Barendrecht is aangehouden voor opruiing na plaatsen van berichten op social media.

Update: De man uit Barendrecht is op woensdagmiddag 21 april 2021 door de rechter veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 20 uur. Het OM had 50 uur voorwaardelijke taakstraf geëist. Een voorwaardelijke taakstraf hoeft niet direct te worden uitgevoerd, maar moet ten uitvoer worden gebracht als de persoon in kwestie in de toekomst voor een ander strafbaar feit wordt veroordeeld.

Rotterdammers

Een van de 17-jarige jongens is te zien op de beelden bij de vernielingen bij de Dirk en bij het gooien van stenen tegen politie. De andere 17-jarige jongen wordt verdacht van betrokkenheid bij de vernieling van een scooter op de Groene Hilledijk / Beijerlandselaan die later in de brand vliegt. De 18-jarige Rotterdammer is herkend als verdachte bij de vernielingen aan de Body Muscle. Tot slot is de 20-jarige Rotterdammer te zien op de beelden bij het omduwen van de container op de Groene Hilledijk. Bovendien is hij herkend als verdachte bij de vernielingen van een abri op Sandelingplein.

Verdachten

Sinds de start van het onderzoek zijn tot nu toe zeventien verdachten aangehouden. Het onderzoek naar de ongeregeldheden gaat onverminderd voort. Er wordt 24-7 alles op alles gezet om de relschoppers op te pakken. Er zijn afgelopen week zo’n twintig tips binnengekomen waarbij ook verschillende namen zijn genoemd. Rechercheurs doen hier nu onderzoek naar. Meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

De politie zal donderdag 4 maart opnieuw beelden verspreiden van de relschoppers. Gisteren (Maandag 1 maart 2021) zijn er ook weer nieuwe verdachten geplaatst op verschillende in- en outdoor schermen in Rotterdam.

« | »