Brievenbussen met vuurwerk vernield aan de Oude haven

BARENDRECHT – Aan de Oude Haven is vanavond (Woensdag 2 december 2020) de entree van een flat vernield met vuurwerk. Bewoners hoorden rond 20:30 uur vanavond (Woensdag 2 december 2020) een enorme knal. Bij de ingang bleken met vuurwerk de brievenbussen en het bellentableau vernield.

Patrimonium, eigenaar van de flats aan de Oude Haven, maakte nog geen week geleden bekend dat de grootschalige renovatiewerkzaamheden van afgelopen maanden net waren afgerond. Zo kregen bewoners onder andere een intercomsysteem met beeldfunctie om te zien wie er beneden voor de deur staat. Dit intercomsysteem is volledig uit elkaar geklapt door het vuurwerk.

Schade

De brievenbussen en het bellentableau zijn vernield door de knal. Een bewoner van de betreffende flat is bezorgd over de komende periode: “De stukken brievenbus lagen 50 meter verder en er is zelfs een stuk steen uit de trap gesprongen. Ik houd mijn hart vast voor oud en nieuw.

Een andere omwonende belde direct na de knal 112 en gaat ervan uit dat het stuk vuurwerk in één van de brievenbussen is gedaan. De politie is ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen.

Veel bewoners hebben de knal gehoord, maar niemand heeft gezien wie het vuurwerk heeft geplaatst: “De daders zijn weggekomen (weggerend) en niemand wat van gezien, gelukkig geen gewonden maar vooral geschrokken gezichten“, zo stelt een bewoner van de flat.

Getuigenoproep

Getuigen worden door de wijkagent opgeroepen om zich bij de politie te melden via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem. Wijkagent Jack: “Wat ging er door je heen toen je besloot om met zwaar vuurwerk een gedeelte van de aankomsthal van een portiekflat op te blazen aan de Oude Haven? Waarschijnlijk niet dat je iemand zijn vader, moeder, opa, oma, zus, broer of kind zeer ernstig letsel kon toe brengen. Waarschijnlijk niet dat jouw actie enorm veel schade en ellende heeft veroorzaakt voor vele bewoners van de flat, waar vele ouderen wonen. Ik hoop dat iemand weet wie hier verantwoordelijk voor is, want dit is onacceptabel!

Foto’s + video: Ingezonden

« | »