Politieauto

BARENDRECHT – Op woensdag 24 juni is de politie een woning binnengevallen aan de Espenwede in Barendrecht. Een speciale eenheid van de politie heeft die ochtend met geweld de deur van de woning opengebroken, de woning doorzocht en de hoofdbewoner aangehouden. Zo’n 20 agenten (bewapend, kogelwerende vesten en schilden) werden bij de actie ingezet.

Diverse auto’s zijn doorzocht en een telefoon is in beslag genomen. De bewoner van de woning is aangehouden en zit sindsdien in bewaring (opgesloten).

Vuurwapenbezit en omkoping

De aangehouden man wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van vuurwapenbezit en omkoping. Een woordvoerder van het OM laat desgevraagd weten dat de raadkamer recent heeft besloten dat de man 90 dagen langer vast blijft zitten. Het onderzoek loopt op dit moment nog.

Opmerking: In dezelfde periode als deze aanhouding zijn er door het hele land een groot aantal aanhoudingen verricht in verband met project 26Lemont (Encrochat onderzoek vd politie). De politie heeft aangegeven dat deze aanhouding in Barendrecht daar NIET mee in verband staat.

« | »