Kooiwalbos, Kooiwalpad

BARENDRECHT – Een 16-jarige jongen is afgelopen zondagavond beroofd in het Kooiwalbos, zo laat de vader van het slachtoffer aan BarendrechtNU weten. De jongen reed hier ‘s avonds omstreeks 22:00 uur op zijn fiets vanuit Barendrecht richting Rotterdam toen hij ter hoogte van het Havenspoorpad / Kooiwalweg van zijn fiets werd geschopt (bij het bruggetje over de sloot richting de parkeerplaats).

Hier stonden 4 mannen waarvan er 1 tegen de fiets van mijn zoon trapte waardoor hij viel. Vervolgens is hij meerdere keren geschopt en heeft hij zijn telefoon moeten afgeven“, aldus de vader van de jongen. Er is zondagavond ter plaatse aangifte gedaan van de beroving..

Getuige

Het slachtoffer werd gedwongen om zijn pincode af te geven. Op dat moment reageerde er echter een getuige die met zijn auto geparkeerd stond op de parkeerplaats langs het Kooiwalpad. De getuige zetten zijn (groot) licht aan en reed op het incident af: “Hierdoor vluchtten de daders richting de Pascalweg.

Signalement

De 4 daders worden als volgt omschreven: Het gaat om 4 donkergetinte mannen tussen de 20 en 24 jaar oud. Ze droegen op het moment van de beroving donkere kleding en hadden een capuchon op. Eén van de mannen had lange dreadlocks. Het betreffende viertal is mogelijk al eerder gezien bij de Jumbo aan het Onderlangs.

Veiligheid

De vader van het slachtoffer wil dat de gemeente en politie meer gaan surveilleren op de locatie en aanpassingen maken aan het pad: “Er moet echt iets gedaan worden met dit signalement door surveillance op deze locatie. Daarnaast moet de gemeente Barendrecht deze locatie echt veiliger gaan maken door camera’s en goede verlichting! Hopelijk kan dit bericht de gemeente Barendrecht en inwoners wakkerschudden, want dit loopt echt uit de hand!

Op 4 december 2019 vond er eveneens een gewelddadige straatroof plaats op het Kooiwalpad, toen ter hoogte van de fietserstunnel onder de A15. Op 19 december werd een maaltijdbezorger beroofd op het Kooiwalpad.

« | »