Politieauto (Centrum Barendrecht)

BARENDRECHT – Gistermiddag (Dinsdag 17 december 2019) rond kwart voor zes werd de brandweer met spoed gealarmeerd voor een brandmelding bij zorginstelling Yulius aan de Boerhaavelaan. In het gebouw bleek veel rook te hangen nadat een telefoon in brand was gevlogen en/of ontploft. De brand kon snel door de BHV organisatie van de instelling worden geblust, zo laat een ingewijde weten.

Een persoon die op het moment van de brand in de betreffende ruimte aanwezig was, bleek echter uit het raam te zijn gesprongen. Het betrof een ruimte van de gesloten afdeling op de eerste verdieping van de instelling.

Zoekactie

De uit het raam gesprongen persoon verdween tijdens de brand echter vanaf het terrein van Yulius, waarna de politie een zoekactie is gestart. Een ingewijde laat weten dat de verdwenen persoon zeer waarschijnlijk een psychose had toen hij verdween. Terwijl de brandweer aan de Boerhaavelaan aan kwam om een nacontrole uit te voeren bij de (toen al gebluste) brand, was de politie nog druk op zoek naar de verdwenen persoon.

Taser

De vermiste persoon werd zo’n 20 minuten later, rond 18:05 uur gevonden in de buurt van station Barendrecht. Een ambulance werd met spoed naar de locatie aan de Gebroken Meeldijk opgeroepen. Een woordvoerder van de politie bevestigt het incident: “We hebben de persoon in kwestie inderdaad gevonden aan de Gebroken Meeldijk en terug gebracht naar zijn verblijfadres.” Een betrokkene weet daaraan toe te voegen dat agenten de persoon bij station Barendrecht niet onder controle kregen en een taser hebben moeten gebruiken. Pas daarna waren ze in staat om deze persoon hulp te bieden en mee te nemen.

« | »