Voor tienduizenden euro's aan gereedschap gestolen en schade bij grote diefstal op de gemeentewerf aan de Londen

BARENDRECHT – Inbrekers zijn afgelopen weekend via een gat in een muur binnengekomen in een opslagruimte van de gemeentewerf aan de Londen. De inbrekers hebben voor 45.000 tot 70.000 duizend euro aan elektrisch gereedschap gestolen en/of schade veroorzaakt. Medewerkers van de gemeente zijn nog steeds aan het inventariseren hoeveel gereedschap exact is gestolen.

De gemeente reageerde de afgelopen dagen inhoudelijk (nog) niet op vragen die BarendrechtNU stelde naar aanleiding van een tip over de grote inbraak bij de gemeentewerf. Een bevestiging bleef uit, maar vanmiddag (Vrijdag 1 november 2019) heeft wethouder Schaap via een brief aan de gemeenteraad de inbraak, met grote buit, alsnog bevestigd.

Gat in achterwand

De inbraak werd maandagochtend om 7:00 uur ontdekt door medewerkers van de gemeente. De gemeente heeft aangifte gedaan, de Forensische Opsporing van de politie heeft op de locatie camerabeelden en eventuele sporen veiliggesteld.

Wethouder Schaap: “Door een gat te maken in de achterwand van het uitgiftebureau hebben inbrekers zich toegang verschaft tot de ruimte waar de elektrische gereedschappen zijn opgeslagen. Verschillende stellingen in deze ruimte waren bijna volledig leeggehaald. Vooral de vorig jaar nieuw aangeschafte elektrische gereedschappen en opladers (incl. batterijen) waren weg. (…) Er is voor een bedrag tussen de €45.000 en €70.000 ontvreemd en schade toegebracht. Onze inboedelverzekering dekt deze schade.

Kopen en huren van gereedschap

De wethouder geeft aan op korte termijn nieuw gereedschap te kopen, maar tot die tijd extra kosten te moeten maken om het elektrische gereedschap te huren. Wethouder Schaap: “Het gevolg van deze diefstal is dat wij nu elektrische gereedschappen moeten huren om voortgang van de werkzaamheden in de openbare ruimte te garanderen. Omdat we ons juist nu in een periode bevinden van bladval en het winterklaar maken van de groenvoorzieningen kunnen we niet zonder deze elektrische gereedschappen. We stellen alles in het werk om zo spoedig mogelijk de ontbrekende gereedschappen weer in te kopen. Gezien de noodzaak maken wij gebruik van de mogelijkheid om daarin af te wijken van ons inkoopbeleid.

Update 2 november:

« | »