Bestuurder van snorscooter botst op ambulance met spoedmelding aan de Breslau

BARENDRECHT – [Foto’s] Een jongeman is vlak voor het middaguur gewond geraakt toen hij samen met zijn bijrijder tegen een ambulance aan reed op de Breslau. De ambulance was zojuist vanaf de ambulancepost aan de Breslau moet spoed vertrokken naar een melding van een reanimatie in Oud-Beijerland.

Op de kruising heeft verkeer op het fietspad normaliter voorrang, als de ambulance echter met zwaailicht en sirene heeft gereden gaat de ambulance voor. Op de betreffende kruising staat een waarschuwingslicht voor verkeer op het fietspad wanneer er een ambulance (met spoed) uitrukt.

Op zijkant ambulance gebotst

De snorscooter (max 25km/u, helm niet verplicht) reed vanaf de Hamburg richting de onderdoorgang A29 over het fietspad langs de ambulancepost. Op de kruising met de Krakau raakte de scooter de ambulance in de zijkant (op de foto: de ‘grote ambulance’ met nummer 17-128, niet de ambulance personenauto). De ambulance was de kruising al bijna helemaal gepasseerd, de snorscooter raakte de ambulance aan de zijkant, ongeveer een meter vanaf de achterzijde (bij het nummer ’17-128′ op de ambulance). Als de scooter een seconde later aan was komen rijden, was deze nét achter de ambulance langs gereden.

De bestuurder van de scooter is door het personeel van de ambulance waar hij tegenaan was gereden direct geholpen. Een tweede ambulance werd opgeroepen om het slachtoffer in over te plaatsen en naar het ziekenhuis te vervoeren. De jongeman heeft in ieder geval verwondingen aan het hoofd opgelopen.

Politie

De politie heeft met alle betrokkenen gesproken en de aanrijding ter plaatse onderzocht. De verkeerspolitie is het incident komen vastleggen en heeft met getuigen gesproken. De Breslau werd vanwege het ongeval afgesloten tussen de rotonde bij de Sweelincklaan en de rotonde aan de Hamburg. Verkeer richting de Sweelincklaan mocht wel doorrijden (op een aantal tijdelijke afsluitingen na ivm vrachtwagens die door de afsluiting niet het bedrijventerrein op konden, en daarom achteruit moesten rijden omdat ze niet onder de A29 tunnel door passen).

« | »